ANAMUR TİCARET VE SANAYİ ODASI
Mersin

AnamurTSO'nun Ankara Çıkarması

17.10.2016 22:09 eklendi

Kaymakamlıkta yapılan Muz fiyatlarıyla ilgili toplantıyla ilgili olarak Başkan Torunoğlu ve heyeti Ankara’ya gitti.

Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Torunoğlu başkanlığında Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı Beye Anamur ve Bozyazı’yı ilgilendiren son günlerin aciliyet  arz eden Muz fiyatları üzerine görüşme yapıldı. Bölgeyi ilgilendiren bir rapor sunuldu. Anamur ve Bozyazı’nın üretim alan ve tonajları hakkında ve bu ürün üzerine en modern tesisleri yapan iş alemi hakkında detaylı bilgi verildi. Üreticinin düşüşten yatırımcı tesis sahiplerini sorumlu tuttuğunun ana firma sahipleri arkadaşlarında kendilerinden kaynaklanmadığını arz ettiklerini bildirdi.

Her kesiminde bu fiyat olayının ithal muzdan kaynaklandığını söylediklerini bildirdi. Biz Anamur Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu olay üzerine Bakanlığın gösterdiği hassasiyetin biraz daha arttırılmasını talep ettik. Sayın Bakanımızda Anamur Bozyazı’nın gönlü ferah olsun bu olaylar Bakanlığımızın kontrolü altındadır. Hem hal’ler hem de diğer kesim Bakanlığımızın kontrolündedir dedi.

Başkan Torunoğlu yaptığı açıklamada şimdi ne yaptıysak bundan sonra da aynı mücadeleyi yapmaya devam edeceğiz, üyemizin ve üreticinin karşı karşıya gelmemesi için girişimlere devam edeceğiz dedi.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası olarak Sayın Cenap Aşçı Bakanımıza bölgemizin en hassas konusuna sahip çıkıp bizleri kabul ettiği bizlere destek verdiği içinde camiam ve bölgem adına teşekkür eder şükranlarımı sunarım.    Ferudun Torunoğlu Başkanlığında, Nevzat Gündüz, Mehmet Yılmaz, Hüseyin Deniz, Ersin Körhasanoğulları, Hüsnü Ceren, Feyzi Alpyağal görüşmeye katılmışlardır.