ANAMUR TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN DUYURULUR

Hayata Geçirildiği Bildirilen KOBİ'lere Destek Paketi Hakkında

Değerli Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza gönderilen yazılarında;

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından yapılan ortak açıklamaya atıf yapılarak; KOBİ’lere yönelik 100 bin liraya kadar Mikro İşletmeler Destek Paketi’nin hayata geçirildiği ifade edilmektedir.

Mikro İşletmeler Destek Paketi ile KOBİ’lerin başta maaş ve kira ödemeleri olmak üzere; temel maliyetlerinin karşılanması böylelikle finansman ihtiyaçlarını gidermesiyle beraber nakit desteği sağlanarak tedarikçileri ile aralarındaki nakit akışının korunmasının hedeflendiği belirtilmektedir.

Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatlı olarak, 48 aya kadar vadeyle yıllık yüzde 11,5 faiz oranıyla kullandırılacağı bildirilen krediden, cirosu 3 milyon TL’ye kadar olan firmaların yararlanabileceği iletilmektedir. 1 milyon TL’nin altında ciroya ulaşan işletmelere 50 bin TL’ye kadar limit açılan kredide, 1 milyon TL ile 3 milyon TL arasında ciroya ulaşan işletmelerin azami kredi limitinin ise 100 bin TL olacağı ifade edilmektedir.

Bu amaçla, firmaların kredi limitinin en fazla yüzde 10’unun nakit olarak serbest kullanıma bırakılacağı, en az yüzde 90’lık kısmının ise işletme giderlerinin finansmanı amacıyla 3. kişilere ve satıcılara havale-EFT ve kurumsal kart üzerinden ödeneceği belirtilmektedir.

Mikro İşletmeler Destek Paketi kapsamında Nakit İşletme Kredisi’nin yanı sıra firmaların, kurumsal kart, doğrudan borçlandırma sistemi (DBS), tedarik zinciri finansmanı mal alımına yönelik teminat mektubu (TZF), güvenceli çek, nakit çekimine kapalı kurumsal kredili mevduat hesabı üzerinden Nakit İşletme Kredisi kullanabileceği iletilmektedir.

Bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla,