Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu

25.08.2016 17:38 eklendi

Kırsal Kalkınma Programı Onikinci Başvuru Çağrı İlanı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının İlgili Kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurulu (TKDK), Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği'nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA'nın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin 15 OCAK 2014 tarihinde On İkinci Başvuru İlanına çıkmış bulunmaktadır.

Başvuru kabulüne ilişkin bu çağrı, Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurular ile ilgilidir.

KIRSAL KALKINMA (IPARD) PROGRAMININ AMACI VE ÖNCELİKLİ EKSENLERİ

Avrupa Komisyonu tarafından 25 Şubat 2008 tarihinde onaylanan Kırsal kalkınma (IPARD) Programı; Türkiye'nin katılım öncesi dönemindeki öncelikleri ve ihtiyaçlarını dikkate alarak, sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için kapasite oluşturmayı hedeflemekte, işletmeleri Avrupa Birliği standartlarına yükseltmeyi amaçlamaktadır.

Avrupa Birliği Kırsal kalkınma (IPARD) Fonları, aşağıda yer alan öncelik eksenlerine yönelik olarak kullandırılacaktır.

Öncelik Ekseni 1: Ortak Tarım Politikası ve gıda güvenliği, veterinerlik ve bitki sağlığı ile ilgili alanlara ilişkin Topluluk Standartlarının uygulanması ve tarım sektörünün sürdürülebilir adaptasyonuna katkı sağlanması.

Öncelik Ekseni 2: Tarım-Çevre tedbirlerinin ve yerel kırsal kalkınma stratejilerinin uygulanması için hazırlık niteliğinde faaliyetlere katkı sağlanması.

Öncelik Ekseni 3: Kırsal Ekonominin gelişimini destekleyerek, kırsal alanların sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlanması.

PROGRAMIN KAYNAĞI

Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Eş-finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonudur. Bu destek "Kamu Katkısı" olarak adlandırılmaktadır. Bu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacaktır.

BAŞVURU YAPILACAK İLLER

Bu başvuru çağrı ilanı kapsamında destek almak amacıyla başvuruların yapılacağı ve yatırımın uygulanacağı iller aşağıdadır.

Afyonkarahisar

Van

Yozgat

BAŞVURU TARİHLERİ

Başvurular 10.02.2014 tarihi saat 09.00'dan itibaren yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlayacak olup, başvuruların son teslim tarihi10.03.2014, saat 21.00'dir. Bu çağrı için son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

IPARD PROJELERİNİZİ PROFOSYONELLERE HAZIRLATIN

Uygun ve kabul edilebilir bir proje hazırlatmak istiyorsanız alanında uzmanlaşmış ve tecrübeli danışmanlara yazdırmanız en büyük avantajı sağlayacaktır. Her çağrı döneminde uygun proje bulunamadığı için ayrılan bütçe maalesef geriye dönmektedir.

Bugüne kadar yüzlerce projeye imza atmış tecrübeli uzman kadrosuyla binlerce KOBİ'nin gönlünde taht kurmuş Kobi-Line Proje Destek Ekibine başvurarak, projelerinizi en kısa sürede hayata geçirebilirsiniz.