ANTSO Bereketli Hal Sezonunu Açılışı Etkinliği Düzenledi

15.10.2018 11:36 eklendi

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası, Bozyazı’da Bereketli Hal Sezonunu açılışı etkinliği düzenledi.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odasının Bozyazı’da yaş sebze ve meyve halinde düzenlediği Bereketli Hal Sezonunu açılışı etkinliğine Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Eski Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan,Mersin Valisi  Ali İhsan Su ve Anamur ve Bozyazı Kaymakamları Mehmet Kurdoğlu ve Hayatı Taştan ile birlikte Mersin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ayhan Kızıltan ile birlikte her iki ilçenin siyasi parti temsilcileri ,iş adamları ve üreticilerinin katıldı.

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu yaptığı konuşmada ; ”Anamur – Bozyazı Sebze halleri bizim darphanemiz, Ülke ekonomisinin can damarları en önemlisi istihdam yaratıcı merkezleridir. Son döviz kurlarındaki ve Faizlerdeki artış , zirai üretimdeki girdileri arttırmış olup, hem üreticileri , hem de komisyoncu , sarartma ve paketleme tesislerini olumsuz etkilemektedir.

Şuna inanıyoruz ki Bacasız sanayi tarım biterse bununla ilgili sanayide biter. Bizler devletimize güveniyoruz bu olumsuzluğun tez zamanda azalacağı inancındayız.

Biz Anamur Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2019 da mera arazilerinin hazineye devrinden sonra Anamur – Bozyazı – Aydıncık Bölgesine hitap edecek tarıma dayalı bir Organize Sanayi Sitesi için çalışmalara başladık. Şuna inanıyoruz ki Sayın Bakanımızın da desteğiyle 1-2 yıl içinde bu arzumuz da gerçekleşecek.

Biz Anamur Ticaret ve Sanayi Odası olarak diyoruz ki amacımız kişiye özel hizmet değil bölgeye hizmettir”dedi.

Vali Su ise Mersin´in 9 milyar liralık  üretimi ile tarım ürünlerinde Türkiye de ilk sırada olduğunu söyledi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kalkınma Eski Bakanı Lütfi Elvan ”50 metre genişliğinde ve 350 metre uzunluğunda bir iskele yapıyoruz. Her türlü gemilerin yanaşabileceği bir iskeleyi Anamur´umuza kazandırıyoruz. ”Dedi